Tillval

Träslag och val av kulör

När du väljer en SnickarPer-dörr kan du välja på att få dörren i standard vit (NCS S 0502-Y), valfri kulör (NCS eller RAL) eller i valfritt träslag.

Till varje enskild SnickarPer-dörr finns det en förvald grundfärg eller träslag. När det gäller träslag är vårt standardutförande teak men självklart kan du välja det träslag som passar dig, gärna efter dialog med oss.

Något som man inte alltid tänker på är att när du väljer en SnickarPer-dörr, så kan du välja olika färger eller träslag på både dörrens ut- och insida.  Något som är mycket uppskattat och som enkelt gör att din ytterdörr smälter lika bra in på utsidan av huset som den gör från insidan.

Förutom det kan vi måla en dörr i sabléfärg vilket ger en yta med struktur. Dessutom kan du få flera av våra klassiska dörrar med upp till tre olika kulörer på dörrens utsida.

Mer om de olika träslagen och kulörvalen kommer vi att gå igenom så snart du tar kontakt med oss eller en av våra välutbildade återförsäljare. Grundinställningen är dock att allt som du önskar går att lösa.

Tillval utvändigt på trädörrar kan vara olika lasyrer på teak:

Oljad teak (standard)

Teak med antikbrun lasyr

Teak med svart lasyr

Tillval invändigt på trädörrar kan vara t.ex.:

Oljad teak (standard)

Oljad eller klarlackad ek

Vitlaserad ek

Många väljer en större dörr

Vårt snickeri är väldigt flexibelt och vi kan därför tillverka dörrar i väldigt stora eller små storlekar, eller efter exakta millimetermått om så önskas.

  • Våra enkeldörrar kan vi tillverka med karmyttermått 13x25 (1290x2480 mm), pardörrar i 26x25 (2580x2480).
  • Pardörrarna kan man få med olika delning för en så optimal in- och ut passage som möjligt.
  • Slagportar kan vi tillverka med karmyttermått 26x25 (2480x2594 mm).
  • Sido- och överljus kan du få till i stort sett det mått som du önskar.

Glas

Det är bara du som sätter gränserna för vilket glas som du ska ha i din dörr.

Klarglas eller blästrat/frostat glas är standard på de flesta av våra dörrmodeller. Utöver de två valen kan du även välja till andra insynsskyddade glas som katedralglas, cotswold glas, rökfärgat, solskyddsglas eller spionglas för att nämna några olika valmöjligheter. 

Klart glas (standardglas)

Klart glas (standardglas)

Blästrat glas (standardglas).

Blästrat glas (standardglas)

Katedralglas

Katedralglas

Maskinantik klart glas

Maskinantik klart glas

Inbrottssäkert glas

Det finns även möjlighet att välja laminerat glas som är förstärkt mot inbrott. Det är uppbyggt med en platsfilm mellan två glas. Detta gör att glaset hänger kvar vid splittring.

Glas med text

Man kan även få glas med dekor eller med text, klar text på blästrat/frostat glas eller tvärtom.


Sidoljus och överljus

2 stycken SP1 + ÖL1

SP 1

SP10

SP 20

SP30

För överljus:
Hos oss på SnickarPer levereras alltid överljus integrerade med dörren vilket skapar en massiv enhet. Den fasta stolpen mellan ytterdörr och glasparti skapar en enhetlig känsla. Överljus har standardmått M9,10 & 15-19x3,4.

För sidoljus:
Hos oss på SnickarPer levereras alltid sidoljus integrerade med dörren vilket skapar en massiv enhet. Den fasta stolpen mellan ytterdörr och glasparti skapar tillsammans med en tröskel och överbit (som går längsmed hela partiet) en enhetlig känsla. Sidopartier har standardmått M3,4x20,21.


Lägg beslag på våra beslag

Dold dörrstängare

Dörrstängaren sitter helt dold, infräst i dörrbladet och i karmen. Det betyder att den inte syns när dörren är stängd. Förutom att dörren lugnt och fint stänger sig själv ingår även en uppställningsfunktion vilket gör att dörren stannar om den öppnas strax över 90 grader eller mer. En funktion som är perfekt när du ska få gäster, har mycket packning som ska in från bilen eller bara vill vädra när det blir sommarvarmt inne i huset.

Dold dörrstängare, ytterdörr, innerdörr

Dolda gångjärn

Känner du ibland att gångjärnen påverkar helhetsintrycket av din dörr? Då är det våra dolda gångjärn du ska välja.  De passar bäst till våra moderna dörrar och gör att du inte ser gångjärnen när dörren är i stängt läge.

OBS! Tänk på att de dolda gångjärnen sticker ut ca 10 mm på baksida av karmen så man måste ha med detta i beräkningen innan montage och vid måttagning av dörrhålet.

Dolda gångjärn, ytterdörr, innerdörr

Trepunktslås

Med ett 3-punktslås får dörren en säker låsning med två extra hakreglar som förstärker kopplingen mellan karm och dörr. Låset är ett av de säkraste som finns med två extra hakreglarna säkrar dörren i över och underkant. Först därefter kan man låsa dörren med nyckel eller det invändiga vredet.

Trycke / Handtag

När du väljer dörr är det även viktigt att du väljer ett trycke som passar till just den dörrmodell du har fallit för. Många går här den enkla vägen genom att använda det trycke som sitter i dörren som byts ut. Detta är inte att rekommendera då det drar ner upplevelsen av dörren. Både funktionellt och visuellt.

Så tänk på att fråga om vilket trycke som passar just din nya dörr så hjälper vi dig att välja rätt.

Förslag på populära trycken hittar du nedan. Självklart kan vi dock leverera din nya SnickarPer-dörr med exakt det trycke som du vill ha.

Trycke Hoppe Paris i Alu F1

Trycke Hoppe Paris i Alu F1

 

Trycke Hoppe Paris i Rostfri look F9

Trycke Hoppe Paris i Rostfri look F9

 

Trycke Hoppe Stockholm i Alu F1

Trycke Hoppe Stockholm i Alu F1

 

Trycke Hoppe Stockholm i Rostfri look F9

Trycke Hoppe Stockholm i Rostfri look F9

 

Trycke Hoppe Verona i Alu F1

Trycke Hoppe Verona i Alu F1

 

Trycke Hoppe Verona i Rostfri look F9

Trycke Hoppe Verona i Rostfri look F9

 

Trycke Hoppe Luxembourg i Alu F1

Trycke Hoppe Luxembourg i Alu F1

 

Trycke Hoppe Luxembourg i Rostfri look F9

Trycke Hoppe Luxembourg i Rostfri look F9

 

Trycke Hoppe London i Alu F1

Trycke Hoppe London i Alu F1

 

Trycke Hoppe London i Rostfri look F9

Trycke Hoppe London i Rostfri look F9

 

Trycke Assa 6638 i Mattkrom

Trycke Assa 6638 i Mattkrom

 

Trycke Assa 1956 i Mattkrom

Trycke Assa 1956 i Mattkrom

Draghandtag med komplett låssystem

Fler och fler väljer idag draghandtag istället för ett traditionellt trycke till sin ytterdörr vilket ger ett robust intryck. Vi har ett färdigt förslag nedan där vi har ett förvalt draghandtag som man kan välja i tre olika längder. Självklart levereras draghandtaget med ett låssystem som är anpassat för draghandtaget vilket skapar en hög användarvänlighet.

I paketet ingår draghandtaget E5011 i rostfritt stål monterat på din dörr. Du kan välja mellan längderna 500, 1000 eller 1500 mm. Monterat låssystem med huvudlås ASSA 311 med oval cylinder utvändigt och vred invändigt. Extra lås ASSA 411 placeras över huvudlås med monterad rund cylinder in- och utvändigt. Dessutom ingår en monterad, dold, dörrstängare med uppställningsfunktion.

E5011

E5011

Cylindrar

Lås ASSA 2002När du väljer en dörr från SnickarPer har du möjlighet att få ett cylinderpaket monterat redan vid tillverkningen av dörren.

  • Visste du att vi kan montera ett cylinderpaket efter ditt nyckelnummer vilket innebär att din befintliga nyckel passar i cylindern som vi monterar på er nya dörr.
  • Om det skulle vara så att du beställer fler än en dörr och önskar serielåsning så löser vi även det.
  • Om du beställer låscylinder eller handtag separat behöver du veta låskistans placering i dörren. Placeringen anges i A, B och C-mått enligt tabellen nedan.
 ABC
Standard YD, 2YD, SLP 70 mm 26 mm 44 mm
Avvikande modeller nedan      
YD34G 74 mm 26 mm 48 mm
YD63, 63G, 73, 73G 74 mm 32 mm 42 mm
2YD63, 63G, 73, 73G 74 mm 26 mm 48 mm
YD48-51 Spine 74 mm 74 mm 26 mm 48 mm 
YD1210, YD1210G 74 mm 30 mm 44 mm
YD2110G-2180G (målade) 65 mm 26 mm 39 mm
YD2201, 2202G 72 mm 24 mm 48 mm
YD2203, 2205G 72 mm 26 mm 46 mm
YD Lago 10 (målad) 65 mm 26 mm 49 mm
YD Arena 10, 40, 50, 60 75 mm 26 mm 49 mm


Smarta lösningar

Till alla dörrmodeller kan du välja till olika smarta lösningar som tar din dörr in i framtiden.

SnickarPer, yale doomarn

Yale Doorman

Glömmer du ofta nycklarna är vårt smarta lås från Yale Doorman en pålitlig partner i vardagen. Denna moderna låslösning gör att du enkelt öppnar din dörr med en kod, fjärrkontroll eller nyckeltag, istället för med en vanlig nyckel. Dessutom kan du koppla ihop dörrlåset med ditt hemlarm och därigenom styra låset via din telefon eller surfplatta.

Kodlås dörrKodlås, kamera och inbyggd ringklocka

Vår mest eleganta, smarta lösning är vårt stilrena kodlås som vi integrerar inuti dörren. Lösningen styr elslutbleck som gör elektronisk öppning eller låsning möjlig. Man kan även välja till en ringklocka med en integrerad rostfri tryckknapp. Dessutom kan vi erbjuda en integrerad kamera som presenterar en live-feed när någon väljer att ringa på? OBS! Man måste ha ett smart hemma-system för att just dessa smarta dörrlösningar ska fungera. 

Dörr, magnetkontaktDold magnetkontakt

En dold magnetkontakt är ett smart tillval som indikerar om dörren är stängd eller öppen. Den sitter dold i ovankant på dörrbladet och har därmed en mottagare i karmöverstycket som bara syns när dörren är öppen.

Automatiska slagportar

Samtliga av våra slagportar kan utrustas med en automatisk öppning som då sker via en fjärrkontroll. Rent praktiskt innebär det att en skena monteras i taket. Två armar kommer sedan att skjuta portbladen åt var sitt håll vilket kommer skapa både komfort och trygghet i din vardag.

Brand, ljud & säkerhet

Man kan få de flesta av våra täta dörrar som: 

  • Brandklassade (EI30)
  • Ljudklassade (Rw 35db)
  • Inbrottssäker (RC2)

Övrig utrustning

Rostfri sparkplåt

En rostfri sparkplåt är ett lika praktiskt som smart tillval och du kan välja att placera sparkplåten både ut- och invändigt. En sparkplåt är inte bara bra att ha när dina barn är små. På varje sparkplåt har vi även skapat ett invik på plåten i nederkant vilket gör att den går in under dörrbladet. Detta gör att dörren även skyddas där den är som mest utsatt.

Sparkplåtens höjd väljer du själv men vi kan självklart erbjuda några olika standardformat om du önskar.

Kiköga

Ett kiköga är ett bra och prisvärt tillval för dig som ska köpa en dörr utan glas eller med insynsskyddat glas. Kikögat gör det nämligen möjligt att tryggt stå på andra sidan dörren och kika på vem det är som ringer på.

 

Upp