Från Hånger. Sedan 1935. 


För hand. En i taget. 

På SnickarPer har vi inga löpande band. Varje dörr byggs efter beställning och blir en egen individ – formad av erfarna händer i vårt snickeri. Innan leverans kvalitetskontrolleras varje dörr – och levereras med ett kvalitetscertifikat där snickaren intygar att dörren är perfekt.

Det är när du känner på en dörr från SnickarPer som du märker skillnaden. Tyngden, ytan, känslan – det som bevisar vår högre kvalitet. 

Allt började en gång i Egypten – när någon uppfann dörren. Vi pratar Salomos tid. Men sedan tar allt fart år 1935 när SnickarPer föds. Under decennier har vi tillverkat dörrar som skyddar, välkomnar och ger huset ett extra värde. Idag är SnickarPer synonymt med premiumdörrar – vårt mål är att vara lite snyggare, lite smartare – helt enkelt bättre. Vi leder utvecklingen av dörrens funktion och estetik. Välkommen in. 

Ett med naturen

En dörr från SnickarPer har inte färdats långt. Aldrig längre än från den lilla småländska orten Hånger. Den är tillverkad av svenskt trä, och om den är målad, är den målad med färg så tålig och samtidigt snäll mot naturen att den tillåter oss att tillverka dörrar i 100 år till. Varför? För att utan naturen skulle SnickarPers 85 år på jorden vara ett minne blott. 

SnickarPer. Etablerat 1935. 

Sedan 2006 har SnickarPer AB varit en del av Inwido. Inwido förbättrar människors liv inomhus med fönster och dörrar. Som Europas ledande fönsterkoncern är Inwidos affärsidé att utveckla och sälja marknadens bästa kundanpassade fönster- och dörrlösningar genom en decentraliserad struktur och med fokus på den konsumentdrivna marknaden för att skapa långsiktigt hållbar tillväxt, organiskt och genom förvärv. Inwido består av 29 affärsenheter med cirka 4 600 anställda i elva länder. Under 2021 omsatte koncernen 7,7 miljarder SEK med en operativ EBITA-marginal på 11,7 procent. Inwido har varit noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Följ Inwidos resa på LinkedIn och www.inwido.com