Så väljer du rätt dörr.

Vilken dörr passar ditt hus? Utgå från huset du bor i eller ska bygga. Vilken stil, material och färg har huset och vad tycker du är snyggt? Vi har dörrar i både modernt och klassiskt utseende. Merparten av våra dörrmodeller i ytterdörrssortimentet finns som både enkeldörr, pardörr och garageport. Dessa kan du även kombinera med integrerade glasade sido- eller överpartier för att få in mer ljus i huset.

Hur stor ska min dörr ska vara?

Dörrstorlekar anges alltid i moduler (förkortas M), vilket anger storleken på hålet i väggen där dörren ska monteras. Inte dörrens exakta storlek. För att bereda plats för tätning är det exakta karmyttermåttet på dörren nämligen 10 mm mindre på bredden och 20 mm mindre på höjden än modulmåttet. Låter det krångligt kan du självklart ­kontakta oss, en återförsäljare eller prata med din snickare så förklarar vi hur stor din dörr ska vara.

Flexibla dörrmått.

Varje dörr som bär namnet SnickarPer är ett hantverk och därför kan vi vara flexibla i tillverkningsprocessen av varje enskild dörr. I klartext innebär det att vi kan tillverka dörrar i princip alla olika mått. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Höger- eller vänsterhängd?

Ett annat val som man kanske inte alltid tänker på är om dörren ska vara höger- eller vänsterhängd. Ditt val bestämmer var gångjärnen ska sitta, utifrån sett. Sitter de till vänster är det en vänsterhängd dörr – och tvärtom.

Val av glas.

Vill du ha ljusinsläpp i hallen, men samtidigt inte vill att folk ska kika in? Vi har flera olika glasalternativ som gör att du kan känna dig trygg i ditt hem. Det glaset som passar bäst på moderna dörrar är frostat glas, på mer klassiska dörrar är det elegantare med katedralglas. Går man vidare på glasvalen, kan man välja ett inbrottssäkrare laminerat glas. Eller varför inte ett mörktonat glas? Valet är ditt.

Tillval.

När du beställer en dörr från SnickarPer kan du få den med en mängd olika tillval som kommer att lyfta din entré till nya höjder. Funderar du på om du ska ha en trädörr eller en målad dörr? Eller ser du en kombination där dörren är i oljad teak utvändigt men är vitmålad invändigt? Oavsett vad du efterfrågar så finns vi på SnickarPer här för att hjälpa dig att hitta en lösning som passar just ditt hus. Sedan finns det en mängd andra val som till exempel cylinderpaket, 3-punktslås, dolda gångjärn eller en dold dörrstängare med praktisk uppställningsfunktion. Vi kan även installera ett smart lås från Yale Doorman eller ett mer stilrent kodlås. De tillvalen som du väljer kommer vi att montera i samband med att din dörr tillverkas i snickeriet – allt för att göra det så smidigt som möjligt.

Dörrunderhåll.

Redan när du ska köpa en ny dörr kan det vara bra att ha i åtanke att även nya dörrar behöver kärlek för att de ska hålla så länge som möjligt. När en av våra dörrar levereras hem till dig följer det med skötselanvisningar. Till exempel behöver målade dörrar vaxas med flytande bilvax en gång om året för att få en chans att stå emot väder och vind på ett bra sätt. Teakdörrar behöver oljas efter behov minst en gång om året för att dörren ska behålla sin fina yta. Det kan även vara bra att tänka på att dörren kan öppnas och stängas på ett fritt sätt så att inte dörrbladet tar i karmen någonstans. Skulle det ske finns nämligen en risk att dörrbladet slits i onödan.

Besök ett proffs.

Åk gärna och titta och känn på våra dörrar hos någon av våra rekommenderade återförsäljare. Där kan du besöka vår utställning som ger dig en komplett bild av vad som gör en SnickarPer-dörr till en dörr att lita på. Våra auktoriserade återförsäljare kan hjälpa till med själva installationen av din nya dörr, om så önskas. De är utbildade av SnickarPer och kan därför svara på dina frågor gällande våra produkter. 

Visa återförsäljare