Innerdörrar

Våra innerdörrar har en lika stadig konstruktion som våra ytterdörrar.

När vi på SnickarPer pratar om våra innerdörrar pratar vi snarare om inredningsdetaljer. Våra dörrar är precis som en möbel en naturlig del av ett rum som därmed ger ett lika unikt som intressant utseende.

Våra innerdörrar tillverkas för hand i vårt snickeri i Småland. Det innebär att de har en i princip lika stadig konstruktion som våra ytterdörrar genom sina förstärkta dörrblad. Något som så kallade lättviktsdörrar saknar.

När du ska välja en innerdörr från SnickarPer föreslår vi att du börjar titta på våra ytterdörrar. Vi kan nämligen leverera i princip alla våra innerdörrar i exakt samma design som våra ytterdörrar. Många av våra kunder väljer därför först ytterdörr för att sedan välja samma dörrdesign i resten av huset, vilket skapar harmoni i ditt hem.

Om du redan nu har en bild av hur du vill att dina nya innerdörrar ska se ut är det inget problem. Precis som med alla våra dörrar kan vi specialtillverka innerdörrar efter det utseendet som du önskar. Allt du behöver göra är att kontakta oss så följer vi med på resan fram till din nya innerdörr.

Innerdörrar från SnickarPer

Detta ska du tänka på när du väljer en ny innerdörr.

Att välja rätt innerdörr handlar till stor del om att välja en färg och en form som lyfter husets karaktär till nya höjder. Men det kan också vara att välja träslag, typ av glas eller viktiga detaljer som handtag eller gångjärn. Man kan få dörrarna målade i valfri NCS eller RAL-kulör. Eller i valfritt träfanér. Karmen kommer att följa dörrens ytbehandling om inget annat önskas.

Så konstruerar vi din nya innerdörr.

Målade innerdörrar

Målade dörrar grundmålas två gånger med handslip mellan varje målning. Därefter toppmålas dörrarna med två lager färg. Totalt målar vi dörrarna med fyra lager färg vilket ger en yta i toppklass och en tålighet mot slitage under många år framöver.

Fanerade dörrar levereras grundoljade eller lackade. Exempel på fanér kan vara ek, teak, björk, ask osv. En innerdörr i fanér grundoljas eller klarlackas som standard. Vi kan även lasera den i önskad lasyr som tillval.

Våra innerdörrar har standardmått: 7x20, 7x21, 8x20, 8x21, 9x20, 9x21. Men i och med att alla dörrar tillverkas av våra snickare i Småland kan din nästa innerdörr få exakt det mått som du önskar. De kan till exempel vara så pass höga att den når hela vägen upp till taket. Eller så är den bredare än vanliga innerdörrar.

Här är det bara du och din fantasi som sätter gränserna inom våra flexibla ramar.

Alla innerdörrar kan även fås som skjutdörrar.

Man kan få alla våra innerdörrar som infälld eller utanpåliggande skjutdörr. Alla skjutdörrar levereras med softclose-funktion vilket gör att skjutdörrarna upplevs som mjuka och eleganta.

Skjutdörrarna levereras med upphängningsbeslag samt monterat, stilrent kanthandtag i rostfritt stål.

 

Ska skjutdörren placeras i anslutning till en toalett så monterar vi utöver det rostfria kanthandtaget även ett WC-beslag från Hoppe. Det gör det nämligen möjligt att låsa om sig.

Innerdörr, ID 12G Glass Innerdörr, ID 13G Circle Innerdörr, ID 22 Prick Innerdörr, ID 23G Söm Innerdörr, ID 100 Innerdörr, ID 2013G Innerdörr, ID 2015 Innerdörr, ID 2201 Fjäll   

Exempel på innerdörrar. Du kan i princip få alla ytterdörrar som innerdörr.

Upp