Att tänka på

Så väljer du rätt dörr

En dörr är så mycket mer än en dörr. Det är entrén som tydligt skiljer offentligt från privat. Det gör att dörren är den detalj på ditt hus som används allra mest. Den är det första dina besökare möter när de kommer på besök och det sista de ser innan de säger hej då.

Våra dörrar håller för att välkomma dina besökare i decennier vilket gör att det runt om i Sverige sitter SnickarPer-dörrar med upp till 40-50 år på nacken. Allt tack vare vårt gedigna småländska hantverk som är grundstommen i alla våra produkter.

Det finns en dörr för alla

Att välja vilken dörr som ska välkomna dina besökare kan vara klurigt. Därför tänkte vi presentera några punkter som tillsammans kommer att underlätta ditt val av dörr.

 

När du väljer dörr måste du utgå från huset du bor i eller ska bygga. Vilken stil, material och färg har huset och vad tycker du är snyggt?

Vi har dörrar i både modernt och klassiskt utseende. Merparten av våra dörrmodeller i ytterdörrssortimentet finns som både enkeldörr, pardörr och slagport. Dessa kan du även kombinera med integrerade glasade sido- eller överpartier för att få in mer ljus i huset. Utöver vårt standardsortiment kan vi även tillverka specialdörrar eller innerdörrar som vi enkelt kan anpassa efter just dina önskemål.

Dörrstorlekar anges alltid i s.k. moduler (förkortas M), vilket anger storleken på hålet i väggen där dörren skall monteras. Inte dörrens exakta storlek. Varför? För att bereda plats för tätning är det exakta karmyttermåttet på dörren nämligen 20 millimeter mindre på bredd och höjd än modulmåttet.

Låter det krångligt kan du självklart kontakta oss, en återförsäljare eller prata med din snickare så förklarar vi hur stor din dörr ska vara.

Ett annat val som man kanske inte alltid tänker på är om dörren ska vara höger- eller vänsterhängd? Ditt val bestämmer var gångjärnen ska sitta, utifrån sett. Sitter de till vänster är det en vänsterhängd dörr - och tvärtom.

Varje dörr som bär namnet SnickarPer är ett hantverk och därför kan vi vara flexibla i tillverkningsprocessen av varje enskild dörr. I klartext innebär det att vi kan tillverka dörrar i princip alla olika mått. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

När du beställer en dörr från SnickarPer kan du få den med en mängd olika tillval som kommer att lyfta din entré till nya höjder.

Funderar du på om du ska ha en trädörr eller en målad dörr? Eller ser du en kombination där dörren har ex. oljad teak utvändigt men är vitmålad invändigt så dörren passar bra in med interiören i huset? Oavsett vad du drömmer om finns vi på SnickarPer här för att hjälpa dig hitta en lösning som passar just dig, och ditt hus.

Sedan finns det en mängd andra val som till exempel cylinderpaket, 3-punktslås, dolda gångjärn eller en dold dörrstängare med praktisk uppställningsfunktion. Vi kan även installera ett smart lås från Yale Doorman eller ett mer stilrent kodlås. De tillvalen som du väljer kommer vi att montera i samband med att din dörr tillverkas i snickeriet - allt för att göra det så smidigt som möjligt för dig.

Vill du ha ljusinsläpp i hallen? Men samtidigt vill du inte att folk ska kika in? Vi har flera olika glasalternativ som gör att du kan känna dig trygg i ditt hem. Det glaset som passar bäst på moderna dörrar är frostat glas, på mer klassiska dörrar så är det finare med katedralglas. Går man vidare på glasvalen så kan man välja ett inbrottssäkrare laminerat glas, eller varför inte ett mörk tonat glas eller ett spionglas?

Åk gärna och titta eller känn på våra dörrar hos någon av våra rekommenderade återförsäljare. Där kan du besöka vår utställning som kommer att ge dig en komplett bild av vad som gör en SnickarPer-dörr till en dörr att lita på. Vi har dessutom utbildat våra auktoriserade återförsäljare och de kan därför hjälpa dig med de frågor som du kan tänkas ha gällande våra produkter. Våra återförsäljare kan även hjälpa till med själva installationen av din nya dörr, om så önskas.

Redan när du ska köpa en ny dörr kan det vara bra att ha i åtanke att även nya dörrar behöver kärlek för att de ska hålla så länge som möjligt. När en av våra dörrar levereras hem till dig följer det med skötselanvisningar som är bra att följa. Till exempel behöver målade dörrar vaxas med flytande bilvax en gång om året för att få en chans att stå emot väder och vind på ett bra sätt. Teakdörrar behöver oljas efter behov dock minst en gång om året för att dörren ska behålla sin fina teak-yta. Det kan även vara bra att tänka på att dörren kan öppnas och stängas på ett fritt sätt så att inte dörrbladet tar i karmen någonstans. Skulle det ske finns det nämligen en risk att dörrbladet slits i onödan.

Upp